غذاهای مفید و مضر برای کبد
غذاهای مفید و مضر برای کبد – آیا کبد مرکز غم و اندوه است
کبد , Liver اندامی است که در سمت راست سینه زیر دنده ها قرار دارد ; و بزرگترین غده موجود در بدن انسان است. که بیش از 50000 نوع آنزیم ترشح میکند که هر آنزیم از چندین اسید آمینه تشکیل شده است.
کبد ، مجهز به سلول هایی به نام کوپفر است که وظیفه آنها در صورت سالم بودن ، بیگانه خواری است ; از دیگر وظایف کبد این است که قند را به صورت گلیکوژن و آهن را به صورت فریتین ذخیره میکند و در زمان نیاز در اختیار بدن قرار می دهد.
آشنایی با کارکرد و غذاهای مفید و مضر برای کبد
مهمترین ذخیره کبد ویتامین B12 است که حدوداً برای ۶ ماه تا 1 سال کافی است ; در واقع تمام زندگی روزمره انسان بستگی به وجود کبد و سلامت آن دار.د برای حفظ سلامتی کبد ، باید از غذاهایی که آن را دچار مشکل میکند پرهیز کرد.
زندگی بدون کبد امکان پذیر نیست و مرگ انسان حتمی است. چنانکه قبلاً اشاره شد ; کبد مجهز به سلول هایی به نام کوپفر است که کارشان حفاظت از کبد و کل بدن است. میکروبهایی که در سیستم لنف یا ایمنی بدن از بین نرفته و وارد خون شده اند، در کبد توسط سلولهای کوپفر از بین میروند. اگر کبد نتواند این وظیفه را به درستی انجام دهد، میکروب یا ویروس وارد اندامهای بدن میشود و بدن را دچار بیماری می کند.
اگر دانشمندان جهان با تمام وسایل و امکانات آزمایشگاهی خود گرد هم آیند، نمیتوانند بخش اندکی از کار کبد را انجام دهند.
کبد مرکز غم و اندوه است
امام رضا (ع) می فرمایند ; کبد مرکز غم و اندوه است ; که علت این امر با کمی دقت در کار کبد مشخص میشود. کبد به دو علت مرکز غم است:
اولاً : هنگامی که مواد غذایی کافی از طریق کبد عبور نکند و به سلولها نرسد ; سلولها دچار کمبود میشوند و نمیتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند و همین امر موجب غم و اندوه در انسان می گردد ؛ زیرا درست کار نکردن کبد موجب میشود آنزیم ( L.D.H ) در خون بالا رود.
دومین علت اینکه کبد مرکز غم و اندوه است
دوماً: مهم ترین عاملی که موجب غم و اندوه در انسان می شود، تجمع مواد غذایی زائد در کبد و به وجود آمدن عفونت در آن است. زیرا این تجمع و به حالت سکون در آمدن ها، موجب گندیدگی و فساد میشود و این خود عامل بزرگی برای غم و اندوه است.
در حقیقت، انواع میکروبها و ویروسهای به وجود آمده ; موجب بیماری های صعب العلاج مانند انواع هپاتیت میشود. شنیدن نام هپاتیت برای هر فردی نگرانی و اضطراب خاصی به وجود میآورد ; این در حالی است که می توان به آسانی این نوع بیماری ها را برطرف کرد و دوباره به نشاط دست یافت. ( پاکسازی کبد به روش طبیعی ).
توجه : سلولهای کوپفر کبدی آنتی ویروس تولید می کنند!
غذاهای مفید و مضر برای کبد |
غذاهای مضر برای کبد
چای ، شیرین جات قنادی ، سرخ کردنی ها ، پرخوری ، غذاهای چرب و پرحجم ، ماست ; نوشابه ، آب یخ ، تخم مرغ ، شور ، نمک زیاد ، ترشیجات ، سرکه ، فلفل ، ادویه جات تند به مقدار زیاد ، سیر زیاد.
تمام غذاهای ساندویچی فروشیها ، غذاهای فریز شده ، غذای زودپز شده ، سس ، رب ، بادمجان زیاد ، نوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن.
تنقلات مصنوعی ، آجیل شور ، ریزهخواری ، یعنی اینکه دهان پیوسته بجنبد، ماکارونی ، آش رشته ; انواع دخانیات مشروبات الکلی که موجب سیروز کبدی , Alcoholic liver disease میشوند، عصبی شدن و حرص خوردن ; یبوست مزاج ، تنبلی و عدم فعالیت فیزیکی ، خواب زیاد ، تند و سریع غذا خوردن و مصرف گوشت زیاد از عوامل دیگری است که برای کبد مضر است.
کبد اندام حساسی است که اگر از آن به طور صحیح مواظبت نشود. سریع دچار کمکاری و بیماری میشود.
غذاهای مفید برای کبد
غذاهای مفید برای کبد عبارتند از:
- انواع میوه جات ، سبزیجات ( به خصوص کاهو ، خیار و هویج )؛
- روغن زیتون ، انار و شاه توت اثری معجزهآسا روی کبد دارند. در حقیقت، شاهتوت ضد هپاتیت است.
- انواع بذرهای ملین ; از قبیل خاکشیر ، اسفرزه ، بارهنگ ، تخم ریحان ، تخم شربتی ، بالنگو ، شیرخشت ، ترنجبین ، فلوس به مقدار کم.
- سوپ جو ، آش جو، نان جو به خصوص نان جو دوسر.
- نوشیدن روزانه حداقل ۶ لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا.
- استفاده سالاد فصل همراه با لیمو ترش تازه و روغن زیتون قبل از غذا .
- مصرف زرشک و آب زرشک.
- عسل ، کشمش ، توت ، انجیر ، برگه هلو و زردآلو.
- استفاده از کدو خورشتی و کدو حلوایی.
- کنجد ، اسطوقودوس ، بادرنجبویه ، کاسنی .
- استفاده از آب مرکبات.
- مغز بادام و آلو بخارا
- خواص عناب
- خواص گل ختمی
- خواص شیرین بیان
- خواص حنظل یا هندوانه ابوجهل
- خواص کرچک
- خواص اسطوقدوس
- خواص کاسنی
- خواص شاهدانه
- خواص شاهتره
- خواص افتیمون
- خواص شلغم
- خواص سیاه دانه
- خواص سنبل ختایی
- خواص چای کوهی