نشانه افراد بلغمی مزاج
نشانه افراد بلغمی مزاج – نشانه های غلبه بلغم – غذاهای مفید و مضر برای افراد بلغمی مزاج
در این افراد، بلغم افزایش می یابد و غالب است، سیستم لنف آنان پرکار است و علاقه زیادی به خوردن غذاهایی مانند لبنیات به ویژه ماست دارند، معمولاً تنبل، بی حال، سست و کسل اند و بیشتر خواب را دوست دارند و در هر فرصتی که پیش می آید، چرت می زنند. عموماً پوست آنها سفید و بدن شان نرم و لخت است، دارای استعداد چاقی اند، از انجام کارهای دقیق و حساس و زود خسته می شوند و حوصله شان سر می رود و خواب به سراغشان می آید.
معمولاً، حرکات آرام و سنگینی دارند، صورتشان پف آلود است، بی خیال و خوش گذرانند. صبح زود که از خواب بیدار می شوند، زیر چشمانشان پف کرده و بی حال و حوصله و سنگین هستند. نسبت به دیگران بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های پوستی مانند برص یا لک و پیس هستند، در صورت عدم رعایت تغذیه مناسب، در معرض ابتلا به بیماری های مغز و اعصاب، مانند بیماری ام. اس، پارکینسون و آلزایمر قرار خواهند گرفت.
علائم افراد بلغمی مزاج و غلبه بلغم
آشنا میشویم با نشانه های غلبه بلغم و بیماریهای افراد بلغمی مزاج ;
اگر در بدن فردی بلغم غلبه کند، نشانه آن، سفیدی، نرمی و سردی پوست بدن مانند ; مردم اروپا، دیر هضم شدن غذا، آروغ ترش زدن، میل بسیار به خواب داشتن، جاری شدن آب از دهان، رقیق بودن آب بینی، کم حواسی، زیادی بول، دفع بول با فشار زیاد و حجم بسیار، سستی و بیحالی، بی حس بودن بدن، کمر درد، گردن درد، پادرد، زانو درد، نقرس، فلجی، لک و پیسی ( ویتیلیگو Vitiligo )، لقوه (کج شدن دهان و صورت)، رعشه (پارکینسون)، ضعف مثانه، ترش شدن دهان، به وجود آمدن لک سفید در چشم، ضعف بینایی، تنگی نفس، تپش قلب به خصوص هنگام بیدار شدن از خواب و تولید کرم های کدو یا کرمک در انتهای روده بزرگ است.
این گونه افراد را « بلغمی مزاج » می گویند.
خطرات غلبه بلغم
غلبه این خلط بسیار خطرناک است و انسان را دچار بیماری های صعب العلاج می کند ; ازجمله بیماری هایی مانند ; روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید ، بیماری خطرناک ام.اس ( M.S ) ، بیماری لا علاج لک و پیس یا برص و برخی دیگر از بیماری های صعب العلاجی که امروزه از نظر علم پزشکی علت آن مشخص نیست و آن ها را « اتوایمیون » می نامند. از این رو لازم است هر چه سریع تر در به تعادل در آوردن این خلط کوشید.
آشنا می شویم با ; غذاهای مفید و مضر برای افراد بلغمی مزاج |
غذاهای مضر برای افراد بلغمی مزاج
افراد بلغمی مزاج چه غذا هایی نباید بخورند ;
تمام مواد لبنی، مانند ; شیر، ماست، دوغ، کرده، سرشیر، خامه، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است. ترشیجات، سرکه، شور، برنج سفید، عدس، سیب زمینی، آب یخ، انواع نوشابه های گازدار، چای ، قهوه، نسکافه، سوپ جو، آش جو و انواع آش های سرد مزاج مانند ; آش رشته، آش آلو، آش ماست، آش دوغ، آش گوجه و … .
دیگر غذاهایی که افراد بلغمی نیاید بخورند
میوه جات ترش و کال، نارنگی ، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده، قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، انواع گوشت سفید، سس، رب، گوجه فرنگی، پرخوری، غذاهای فریزشده و زودپز شده، کدوخورشتی، تمام غذاهای ساندویچی، شیرینی جات قنادی، همه غذاهای سردی بخش، استفاده از چند نوع غذا باهم، نوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن، آش رشته، ماکارونی و همه تنقلات مصنوعی، مانند ; پفک، شکلات، آدامس، بیسکویت، یخمک، نوشمک، چیپس و … خلط بلغم را فعال می کند و آن را افزایش می دهد.
تعریف دیگری از غلبه خلط بلغم
بلغم، همان سیستم ایمنی بدن است که با این نوع تغذیه ضعیف می شود و در نتیجه، بدن آدمی را درمقابل انواع پارازیت ها آسیب پذیر می گردد. در واقع، سیستم ایمنی بدن علیه خود وارد عمل می شود ; که در اصطلاح پزشکی آن را « اتوایمیون » می نامند. غذاهای یاد شده باعث این نوع بیماری ها می شود که از نظر پزشکی مدرن برای آن ها درمانی وجود ندارد.
بهترین درمان برای این گونه اشخاص، استفاده نکردن از غذاهای نامبرده است. یکی از مهمترین دلایل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها، پایین بودن PH آنها است که در بدن ایجاد اسیدوز می کنند. اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را به مرور فلج می کند.
غذاهای مفید برای افراد بلغمی مزاج
افراد بلغمی مزاج چه غذا هایی باید بخورند ;
تمام غذاهای گرمی بخش؛ از قبیل گوشت شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک، بوقلمون کباب شده و میوه جات ; همه میوه های رسیده و شیرین، از ادویه جات: هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، جوز هندی، فلفل سیاه و فلفل سفید، از سبزیجات : همه سبزی های گرم، مانند ; انواع کلم، ساقه کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، مرزه، ترخان، تره و شوید. از حبوبات: نخود، گندم، لوبیا چیتی، لوبیا کشاورزی یا کپسولی، دال عدس و لپه.
در صورت استفاده از سایر حبوبات و غلات، بهتر است از ادویه جات گرم مانند ; زیره سیاه ، زیره سبز ، زنجبیل ، دارچین ، هل ، زعفران و کمی زردچوبه استفاده شود. از بذرهای ملین مانند تخم ریحان ، تخم شربتی ، قدومه شیرازی، خاکشیر و بارهنگ نیز می توان استفاده کرد. ازخشکبار ; بادام، گردو، فندق، پسته، کنجد و ارده سفید است و از عسل و شیره خرما نیز می توان مصرف کرد.
مصرف این نوع مواد غذایی بسیاری از بیماری های اتوایمیون، همانند ; بیماریهای روماتیسم، پارکینسون و سایر بیماری های صعب العلاج را درمان می کند، اکثر افراد مبتلا به این بیماری ها طبع سرد دارند.
اصلاح مزاج افراد بلغمی مزاج
این افراد باید برای مدتی از خوردن لبنیات و ترشی جات و مصرف غذاهای سردی بخش خودداری نمایند. و بیشتر از غذاهای گرمی بخش، مانند ارده و عسل، ارده و شیره انگور یا خرما یا ارده و خرما استفاده کنند. همچنین به جای چای از نوشیدنی های گرمی بخش، دم کرده دارچین و مقدار کمی رنجبیل استفاده نمایند و هنگام خوردن برنج، از ادیه جاتی مانند ; هل، دارچین، زیره ساییده، شوید و نیز میوه جات شیرین و رسیده مصرف نمایند و روزانه مقداری نرمش و ورزش انجام دهند.
با رعایت مساول فوق، به زودی اصلاح مزاج افراد بلغمی مزاج از کسالت و بیماری نجات خواهند یافت. برای شناخت نوع غذا می توانید به بخش طبع غذاها مراجعه و نوع غذای مورد نظر را انتخاب کنید. با استفاده از انواع غذا می توان هر نوع مزاجی را اصلاح و از بیماری نجات پیدا کرد.