نشانه افراد دموی مزاج
نشانه افراد دموی مزاج – نشانه های غلبه دم – غذاهای مفید و مضر برای افراد دموی مزاج
افرادی هستند که خون در بدن آنها غلبه و طغیان نموده و گردش خون در بدن ایشان تسریع شده است، چهره برافروخته ای دارند، ضربان قلب آنها تند و سریع و با فشار است، معمولاً خون گرمند و دمای بدن شان نسبت به دیگران بیشتر است، دارای حرکات تند و سریعی هستند، خیلی زود با دیگران رابطه برقرار می کنند و دوست می شوند و به همان نسبت هم زود عصبی می شوند ; این افراد معمولاً اضطراب خاصی دارند و مدام در تلاش و کوشش، فعالیت و حرکت اند.
علائم افراد دموی مزاج و غلبه دم یا خون
اگر در بدن فردی خون Blood غلبه کند و خون کثیف شود یا بهتر بگوییم سوخته شود ; نشانه های غلبه دم یا خون ، سنگینی سر، خمیازه کشیدن، چرت زدن، کندی حواس، شیرین شدن دهان، لزج بودن آب دهان، سرخی رنگ بدن، قرمزی زبان، خارش بدن، بروز دمل و جوش های ریز در بدن به خصوص در پیشانی، پشت سر و قسمت کتف و شانه ها ; گاه خون آمدن از بین دندان ها و در نهایت، کسالت و خمودگی مداوم است.
افرادی را که خون در آنان غلبه می کند، « دموی مزاج » می گویند.
مهمترین علت غلبه خون در بدن این افراد، پرخوری و زیاده روی در مصرف انواع غذاهای سرخ شده و تند و تیز است ; افراد دموی مزاج اغلب آرامش نسبی ندارند.
آشنا می شویم با ; غذاهای مفید و مضر برای افراد دموی مزاج |
غذاهای مضر برای افراد دموی مزاج
انواع غذاهای سرخ شده، چرب و پرحجم، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، پرخوری، ادویه جات تند، غذاهای شور، انواع شور( کلم شور، خیارشور و ….)، گوشت زیاد، کره و خامه، غذاهای نشاسته ای، آب یخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشیدن مایعات همراه غذا یا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، سس، رب، ترشی جات، سرکه، سیر، چای، قهوه، نسکافه، ماست، بادمجان و غذاهای ساندویچی. در مجموع از همه غذاهای ممنوع استفاده نشود و مهم تر این که نباید عصبی و دچار یبوست مزاج شوند.
غذاهای مفید برای افراد دموی
نوشیدن روزی شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا، زرشک، کاهو، خیار، میوه جات، به خصوص سیب درختی همراه با پوست دانه های آن، انار، سبزی جات، سوپ جو، لیمو ترش تازه، استفاده از سالاد فصل قبل از غذا، روغن زیتون، حبوبات و غلات جوانه زده، (مثل گندم، جوی دوسر، ماش و عدس)، بذرهای ملین مانند ; خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، بالنگو، بارهنگ و تخم مرو)، عسل به مقدار کم، غذاهای خام (میوه جات و سبزی جات)، انواع توت، به خصوص شاه توت، کدو خورشتی.
نوشیدن آب زرشک سریعاً خون را به حالت طبیعی باز می گرداند ; کم خوری و استفاده از غذاهای ساده و کم کالری، مانند سبزیجات بخارپز، به افرادی که دموی مزاج هستند، نرمش و ورزش سبک توصیه می شود.
اصلاح مزاج افراد دموی مزاج
برایاصلاح مزاج افراد دموی مزاج بهتر است از غذاهای زیر استفاده شود ;
میوه جات و سبزی جات تازه، مسهل های گیاهی، مانند ; خاکشیر ، اسفرزه، تخم مرو، بارهنگ ، بالنگو ، تخم ریحان ، سوپ یا آش جو ، نان جو، روزانه چند لیوان آب خنک [ نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نیم بعد از غذا ] .
کاستن از حجم غذا و استفاده از غذاهای ساده ; یکی از بهترین راه های اصلاح مزاج برای افراد دموی مزاج است.
همچنین مقداری نرمش و ورزش سبک نیز بسیار مفید و ایده آل است. خیس شده برگه زردآلو، هلو، انجیر، و آلو بخارار، بهترین دارو برای این نوع افراد است. ترشی جات طبیعی، مانند زرشک نیز برای این افراد مفید است و بر اثر استفاده از آن ها ; بیمار سریع تر بهبودی خود را به دست می آورد با نشاط و شاداب می شود.
- از کجا بدانیم طبع ما چیست
- از کجا بدانیم مزاج ما چیست
- نشانه افراد سوداوی مزاج
- نشانه افراد بلغمی مزاج
- نشانه افراد دموی مزاج
- نشانه افراد صفراوی مزاج