خواص تمر هندی
خواص تمر هندی و دیگر فواید درمانی آن
میوه گیاهی است با نام علمی Tamarindus indica از خانواده ی باقلاییان leguminosae درخت بزرگی دارد بسیار زیبا. برگ های آن مرکب پری شامل ده تا بیست جفت برگچه فشردهی نزدیک به هم و متقابل می باشد.
گل های درخت تمر هندی به شکل خوشه ای شل و باز است که در انتهای ساقه به رنگ زرد مایل به قرمز با گلبرگ های دراز به طول دوازده تا سیزده میلیمتر قرار دارد. میوهی آن شبیه باقلا به شکل غلاف ناشکوفا با کمی خمیدگی به طول هفت تا پانزده سانتی متر و به عرض یک تا دو سانتی متر می باشد که سطح خارجی آن رنگ قهوهای روشن داشته و بر روی آن برجستگی هایی که محل دانه های درون آن است مشاهده می شود که محتوی سه تا ده دانه است.
اطراف دانه ها گوشتی آبدار به رنگ زرد و قهوه ای مایل به قرمز و شامل شیرهی اسیدی با طعم ترش مایل به شیرین می باشد و در داخل آن غلاف چند هسته مربع شکل قرمز رنگ جای دارد.
محل رویش و دیگر فوائد درمانی تمر هندی
تمر هندی درخت بومی هند و آفریقا میباشد و به جزایر آنتیل نیز وارد شده و در حال حاضر در اغلب مناطق گرم دنیا که تا سی درجهی عرض شمالی واقع هستند می روید، در ایران در بلوچستان می روید و کاشته می شود.
نام های دیگر تمر هندی ; خرمای گجرات – خمار- خوش – حومن – امله – املی – خنچه – تمر- خبجه – انبله – حمز- چیت چک – صبار – حومر – صبادا.
میوه تمر هندی |
طبیعت آن ; طبع تمر هندی سرد و خشک است.
ترکیب شیمیایی تمر هندی ; اسید سیتریک، اسید تارتاریک آزاد، تارتارات اسید دوپتا سیم، پکتین، قند.
خواص درمانی تمر هندی
- پولپ تمر هندی را بخورید، باعث تقویت قلب و معده می شود، ملین ملایمی است، هیجان خون را می نشاند، عطش را تسکین می دهد، مسهل صفرا و اخلاط و مسکن غثیان و قی صفراوی می باشد. خفقان حار و تب های حاره را درمان می کند، خنک کننده است به هاضمه کمک می کند، دارای خاصیت جبرانی کمبود ویتامین C در بدن است، برای مبارزه و مقابله با مسمومیت حاصل از اسراف در خوردن و جذب روغن دانه های گیاه شوولمگرا مصرف می شود.
- پولپ های آن را در دهان نگهداری و مزه مزه کنید. برای رفع جوش های دهان مفید است.
- خواص تمر هندی برای زردی و کهیر، پولپ آن را با آب شاهتره مخلوط کنید و بخورید، زردی یا یرقان و کهیر را برطرف میکند.
- پولپ تمر هندی را در آب حل کنید و با آن قرقره نمایید برای رفع حناق و خفقان مفید است.
- ضماد پولپ های تمر هندی سر سوزه را باز میکند.
عوارض و مضرات تمر هندی و مصلح آن
عوارض و مضرات تمر هندی این است که ; ناشتا خوردن آن خوب نیست، برای سینه و طحال مضر است. اسراف در خوردن آن موجب سرفه می شود.
مصلح تمر هندی ; کتیرا ، خشخاش ، بنفشه ، عناب ( خواص عناب ) ، لعاب به دانه با اندک شیرینی می باشد.
هسته تمر هندی |
طبیعت آن ; طبع هسته تمر هندی سرد و تر است.
ترکیب شیمیایی هسته تمر هندی ; روغن ثابت، پکتین، لولز، گلوکز، اسید پتاسیم، اسید تارترات، اسید تارتاریک، اسید سیتریک، اسید مالیک.
فواید درمانی هسته تمر هندی
- خواص هسته تمر هندی برای زود انزالی و تقویت جنسی ; آن را بسیار نرم بسایید و با عسل مخلوط کرده بخورید، قابض است، نیروی جنسی را افزایش میدهد و زود انزالی را درمان می کند.
- هسته تمر هندی را از وسط دو نیم کرده روی قسمتی که از هم جدا شده است را آب دهان بمالید و روی موضع بگذارید، زهر عقرب را بیرون میکشد و گزیدگی عقرب را درمان می کند.
- خواص هسته تمر هندی برای تنگ کردن واژن و رحم ; آنرا نرم به کوبید، بعد با غوره مخلوط کرده تا به صورت خمیر درآید و در دهانه ی رحم بگذارید. دهانه ی رحم و واژن کمی تنگ تر می شود و ترشحات غیرطبیعی و عفونت زنان را برطرف می کند.
- هسته تمر هندی را مثل غبار نرم بسایید ; و با روغن زیتون مخلوط کرده و در آفتاب یا حمام گرم خوب روی موضع ماساژ دهید. درد موضعی که از ضعف وبی قوه گی باشد را تسکین میدهد.
- هسته تمر هندی را نرم بسایید، بعد کمی پی را در کمی آب جوش ریخته و روی آتش آب کنید، بعد آنها را با هم مخلوط کرده ضماد کنید. سر سوزه را باز می کند.
- داروگیاهی سوزش سر دل
- دارچین برای بزرگ کردن سینه
- روغن های بزرگ کننده سینه
- خواص درمانی مریم گلی
- فواید و خواص آفتاب برای بدن
- خواص گرده یا آرده نخل
- خواص طلا برای پوست صورت
- درمان جوش سر سیاه بینی
- راه درمان جوش صورت
- برای براق شدن موها چکار کنیم
- خواص ویتامین c برای پوست
- لایه بردار خانگی پوست صورت
- بهترین روغن برای مو
- ویتیلیگو یا لک های سفید
- غذاهایی که پوست را درخشان میکنند
- راز زیبایی زنان چینی
- سرکه سیب برای شوره سر
- خواص روغن کنجد برای مو