خواص سوپ جو یا آش جو
خواص سوپ جو یا آش جو
داشتن برنامه غذایی یکی از مهمترین برنامه های زندگی است. این برنامه با تغییرات فصل باید تغییر کند؛ مثلاً در زمستان، به غذاهای پرانرژی و پرکالری در تابستان به غذاهای کم کالری احتیاج داریم. پس بهتر است برنامه ریزی مشخصی در مورد تغذیه که در رکن مهمی در سلامتی انسان است، داشته باشیم.
حداقل هفته ای یک بار ; خوردن آش جو با کشک یا سوپ یا نان جو برای سلامتی انسان بسیار مفید است.
برخی از خواص سوپ جو یا آش جو عبارتند از
به خاطر داشتن موسین ( لعاب ) زیاد ، جداره معده و روده را لعاب اندود می کند. و اجازه نمی دهد اسید معده به دیواره معده نفوذ کند.
دارای ویتامین های گروه B است و در سلامت پوست و مو ، اثرفوق العاده ای دارد؛
به خاطر داشتن طبع سرد ، برای افرادی که همیشه بدنشان داغ می شود. و سرو صورتشان پر از جوش می شود ، بهترین داروست.
به خاطر داشتن فیبر زیاد ، حرکت دودی روده را افرایش می دهد ; و هضم و جذب و دفع را به راحتی امکان پذیر می کند.
جو ( سوپ جو یا آش جو ) از گیاهان دارویی پر خواص برای افراد صفراوی مزاج است ; و صفرا را به سرعت دفع می کند.
از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند. اگر چه پیری و عوامل ژنتیک و ارثی ، نقش اول را در بروز این بیماری خطرناک و خاموش ایفا می کنند ، اما چاقی ، کم تحرکی ، تغذیه غیر بهداشتی ، هوای آلوده ، آب ناسالم و استرس از عوامل بسیار مؤثر در ایجاد بیماری دیابت در انسان امروز است. غذاهای حاوی انواع جو ، قند خون را تعدیل می کند ; و اثر انسولین بر دیواره سلولی را مؤثر می نمایند. و بستر سوخت و ساز طبیعی را در بدن مهیا می سازند.
دیگر خواص آش جو
مصرف «جو» ، باعث تولید استروژن و تعادل هورمون های طبیعی در بدن زنان می شود. در طب سنتی ، «جو» ماده محرک برای تولید شیر در زنان شیرده است. در سایر زنان نیز، « جو » باعث تعادل هورمون های طبیعی بدن و تولید استروژن می شود ; که رشد سالم سینه را به همراه دارد. و باعث چاقی بدن مخصوصا سینه می شود.
دارو گیاهی جو از مواد غذایی است که ; برای نقرس مفید است.
از نارسایی قلبی پیشگیری می کند و سطح کلسترول بد را کاهش می دهد. جو حاوی یک ماده پایین آورنده کلسترول ، به نام « اسید پروپیونیک » است ; که توسط فیبر نامحلول موجود در خود تولید می شود.
یکی از مواردی که حتماً باید با آش جو مصرف شود، کشک و دارو گیاهی پونه است. که بیشترین کلسیم را دارد و همین امر موجب استحکام دندان ها و استخوان می گردد. امروزه اکثر مردم خود را از خوردن این غذا محروم کرده اند.
- خواص اسطوقدوس
- خواص افتیمون
- خواص بادرنجبویه
- خواص بالنگو
- خواص پرسیاوش
- خواص تاتوره
- خواص تخم کدو برای سلامتی بدن
- خواص ترخون
- خواص ترشک سه برگ
- خواص ترنجبین
- خواص تمر هندی
- خواص ثعلب
- خواص جوانه گندم
- خواص جین سینگ
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.