وبلاگ

خواص ترخون

خواص ترخون - اطلس گیاهان دارویی

مشخصات و خواص ترخون ; گیاهی است پایا از خانواده ی Compositae ، با نام علمی ; Artemisia dracunculus که ساقه ی آن زیاد بلند نمی شود و ارتفاع آن به حدود شصت سانتی متر می رسد .
برگ های آن سبز تیره ، دراز ، باریک ، نوک تیز ، متناوب ، بدون دمبرگ ، برگ های پایین ساقه کمی بزرگتر و تقریبا دندانه ، آن را به سه قسمت تقسیم می کند ; و نوک تیز است . گل های آن سبز مایل به زرد به صورت خوشه ای از کنار برگ ها متصل به ساقه ظاهر می شود. این گیاه بومی کوهستان های سرد اروپا و آمریکا و مناطق مختلف شوروی و سیبری است و در ایران نیز کاشته می شود .

نام های دیگر ترخون : طرخون – تلخون – الحوذان

آشنایی با برگ ترخون

طبیعت آن : طبع برگ ترخون خیلی گرم و خشک است .

ترکیب شیمیایی برگ ترخون ; اسانس روغنی فرار ۳/ ۰ درصد – پی متوکسی سینامیک الدعید – متیل چاویکول یا استراگول .

خواص درمانی برگ ترخون

خواص ترخون - اطلس گیاهان دارویی
  •  برگ ترخون را بخورید ; ضد انگل و ضد اسکوربوت است ، محرک و مقوی اعصاب می باشد ;
    بادها و گازها و اخلاط لزج را تحلیل می برد و خشک کننده ی رطوبت ها است ، انسداد مجاری را باز می کند ، دارای قوه ی تخدیر می باشد ; قدرت دفاع بدن را در برابر بعضی ویروس ها مانند ; ویروس آبله و باکتری هایی مانند باکتری حصبه زیاد می کند .
  •  خشک شده برگ ترخون را نرم بسایید و به صورت کفلمه بخورید ; اشتها آور است ، معده را تقویت می کند ، خون منجمد در معده را دفع می کند .
  •  آن را به جای نمک در غذاهای روزانه بریزید و بخورید ; هم طعم نمک را احساس می کنید و هم فشار خون را تنظیم می کند ; و هم چاقی ایجاد شده در اثر جمع شدن آب در بافت های بدن را بر طرف می سازد .

خاصیت بارز ترخون این است که ;

 اگر ۲۵ تا ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب جوش دم کنید و بعد از هر غذا یک فنجان بنوشید ; ادرار را زیاد می کند ، عادت ماهیانه را تنظیم می نماید ; درد معده را تسکین می دهد ، یبوست معده را برطرف می سازد ، درد مفاصل و روماتیسم را درمان می کند .

دیگر خواید درمانی برگ ترخون

  •  آب تازه ی برگ ترخون را با سرکه ی رقیق گازدار مخلوط کرده و بخورید ; برای جلوگیری از ابتلا به آبله و سرخچه و ممانعت از ایجاد علل وبایی در بدن مفید است .
  • دیگر خواص برگ ترخون این است که ; اگر تازه ی آن را در دهان بجوید ، برای جلوگیری از خون ریزی لثه ; التیام زخم و جوش های دهان ، سوختگی و تاول آن و رفع بوی دهان نافع است و بن دندان ها را محکم می کند .
  • اگر ۳ تا ۵ قطره از اسانس آن را روی یک حبه قند بچکانید و بخورید ; معده را تقویت کرده و نفخ شکم را بر طرف می کند .

عوارض و مضرات برگ ترخون ;  بطی الهضم است ، برای گرم مزاجان مضر می باشد ، برای سینه خوب نیست و ایجاد خشونت در سینه می کند ; آسراف در خوردن برگ ترخون قدرت جنسی را ضعیف می کند و کم کم موجب قطع باه می شود.