وبلاگ

از کجا بدانیم مزاج ما چیست

از کجا بدانیم مزاج ما چیست – از کجا بفهمیم طبع ما چیست

 در بدن هر فرد چهار نوع خلط وجود دارد که عبارت اند از ; صفرا – خون – بلغم و سودا. در حاات طبیعی، اخلاط اربعه در بدن هر شخص سالمی باید به حالت تعادل باشند ; تا زندگی و ادامه حیات او مقدور  باشد.

 هر نوع مواد غذایی اثر خاصی روی اخلاط اربعه میگذارد و آن را به حالت تعادل و یا عدم تعادل درخواهد آورد.

به عنوان مثال، استفاده مداوم از مواد غذایی چرب و شیرین ; صفرا را افزایش می دهد. همچنان که پرخوری و عدم رعایت اعتدال در مصرف موادغذایی ; موجب غلبه خون می شود.

استفاده از ترشیجات ساده سرکه و لبنیات به مقدار زیاد ; موجب طغیان و ازدیاد بلغم و خوردن غذاهای نمک سود و مانده و نیز خوردن بادمجان به مقدار زیاد یا گوشت حیوانات پیر ; سبب ازدیاد سودا می گردد.

توجه : اصلاح مزاج در طب سنتی ; یعنی تعادل خلط های چهارگانه !

از کجا بدانیم مزاج ما چیست و چطور اصلاح مزاج کنیم

اخلاط در بدن افراد باید به حالت تعادل باشند ; در غیر اینصورت هر کدام از آنها که غلبه نماید، مشخص کننده نوع مزاج غالب در آن فرد است.

به عنوان مثال، اگر در فردی صفرا غلبه نماید، او را صفراوی مزاج، اگر خون غلبه کند، اورا دموی مزاج، اگر بلغم غلبه یابد، او را بلغمی مزاج می نامند و اگر سودا در شخصی غلبه نماید، او را سوداوی مزاج می گویند. 

از کجا بدانیم مزاج ما چیست - از کجا فهمیم طبع ما چیست
از کجا بفهمیم مزاج ما چیست

از کجا بفهمیم طبع ما چیست

حال شاید بپرسید پس طبع چیست و از کجا بفهمیم طبع ما چیست
هر انسانی در جهان هستی دارای یکی از طبایع سرد، و گرم و یا نسبتا معتدل است ; که در یک مقاله دیگر مفصل به آن می پردازیم.

طبایع از نظر علمی ارثی و ژنتیک است ولی مزاج ها بر اثر استفاده از نوع غذا و شرایط آب و هوایی قابل تغییر است. با افزایش هر یک از این نوع چهار خلط، شخص دچار کسالت و بیماری خاصی می شود و جالب توجه اینکه هر مزاجی که غلبه نماید بیماری های خاصی برای فرد پیش خواهد آمد ; و شخص دچار حالت های روحی و روانی خاصی می شود.

افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شوند ; که در ادامه این حالات چهارگانه یعنی صفراوی، دموی، بلغمی و سودایی را بررسی خواهیم کرد ;


بعد از اینکه جواب سوال از کجا بدانیم مزاج ما چیست را دانستیم ; چکار باید بکنیم ؟

تاثیر شناخت مزاج و اصلاح آن 

با توجه به خصوصیات هر یک از مزاج های چهارگانه ; یعنی صفراوی مزاج، بلغمی مزاج و سوداوی مزاج، در هر فرد ممکن است یک یا دو مزاج غلبه پیدا کند. بعد از مشخص شدن نوع مزاج، غذای مناسب برای هر فرد تعیین می گردد ; و شخص با استفاده از آنها میتواند سلامتی و نشاط خود را به دست آورد و شاد زندگی کند.

چنان که پیش از این گفته شد ; ساده ترین و عاقلانه ترین روش برای اصلاح مزاج ; شناخت نوع مزاج و شناخت نوع غذا و مصرف به موقع آن است تا بیماری سرکوب شود و سیستم ایمنی تقویت گردد.

تاثیر غذا در طبع و مزاج انسان

نگارنده در طول سالهایی که مشغول تحقیق و آزمایش بوده است ; می تواند به جرأت بگوید که غذا در این راستا واقعاً معجزه می کند. ممکن است برخی از مسائلی که بیان می شود ; برای بعضی از افراد غیر قابل باور باشد، ولی حقیقت دارد.

به امید روزی که همه انسانها در وهله اول در مورد طبع و مزاج خود شناختی جامع و در وهله بعد، نسبت به غذاهای مناسب آن اطلاعات کافی داشته باشند تا اخلاط اربعه را در بدن خود به حال تعادل نگه دارند ; و از هرگونه کسالت و بیماری در امان باشند.

منبع ; در جستجوی سلامتی