وبلاگ
از دلایل بوی بد دهان

بوی بد دهان به بوی بدی اطلاق می شود، که از دهان خارج می شود و فقط نشانه یک بیماری نیست. بلکه یک معضل اجتماعی برای فرد نیز محسوب می شود. دلایل بوی بد دهان ، موارد متعددی است که در ادامه مفصل به آن میپردازیم.

این بیماری در برخی از اشخاص در تمامی ساعات شبانه روز و در همه افراد در برخی از ساعات مخصوصا اول صبح در زمان ناشتا دیده می شود. مشکل اصلی این است که ، اکثر اشخاصی که از این مساله رنج می برند، در اکثر مواقع از مشکل خود و ناراحتی که برای دیگر افراد ایجاد می کنند مطلع نیستند.

شایع ترین دلیل بروز بوی بد دهان شرایط نامساعد دندان ها و لثه است. پوسیدگی دندانی در ریشه های دندان ها می تواند منجر به بروز آبسه در لثه ها شود که این امر باعث ایجاد چرک بدبویی می شود که در نهایت بوی بد دهان را به وجود می آورد. حتی یک سوراخ کوچک در دندان ها مکانی را فراهم می آورد که میکروب ها در آنجا تکثیر پیدا کرده و بوی بد از خود ساطع می کنند.

عوامل بروز بوی بد دهان

دلایل دیگر ایجاد بوی بد دهان بیماری های اعصاب، گلو، دستگاه تنفسی و یا معده است که با عفونت های مزمن، اختلالات موضعی از یک نوع یا نوع دیگر مثل التهاب مزمن لوزه ها، بیماری های ریوی همچون برونشیت مزمن، التهاب مزمن معده و سینوس ها که منجر به ایجاد ترشحاتی در پشت گلو می شود مرتبط است.

شایع ترین دلایل بروز بوی بد دهان، با این حال، توسط بیماری های گوارشی، کم تحرکی روده ای و به خصوص یبوست مزمن ایجاد می شود. بوی بد دهان از مقدار بسیار زیادی از مواد زائدی که از ریه ها خارج می شود به وجود می آید. استفاده از تنباکو و کشیدن سیگار از دیگر علل ایجاد بوی بد دهان است. بیماری هایی همچون کم خونی نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود.

اگر بوی بد دهان را شرایط نامناسب دندان ها و لثه، التهاب لوزه ها، سینوزیت، سیگار کشیدن یا کم خونی ( Anemia ) و … به وجود آورده باشد، این بیماریها باید درمان شوند.

زمانی که این بیماری ها درمان شدند، بوی بد دهان نیز از بین می رود. به طور مشابهی ، اگر بوی بد دهان از بیماری های گوارشی به وجود آمده باشد. آن را می توان با موفقیت از طریق رفع این بیماریها و پاکسازی سیستم گوارشی از مواد زائد درمان کرد.

بیمارانی که از بوی بد دهان رنج می برند باید از رژیم غذایی مناسب و متوازنی که شامل دانه ها، آجیل ها، غلات، سبزیجات و میوه ها می باشد. با تاکید بر سبزیجات و میوه های خام و پخته شده استفاده کنند.

ادامه توضیحات در مورد دلایل بوی بد دهان

در مواردی که بیمار دچار یبوست نیز می باشد، تمامی تلاشش باید متوجه درمان این بیماری باشد. بیمار باید از مصرف غذاهای کربوهیدرات داری همچون قند سفید، نان سفید و … همچنین محصولات درست شده از آنها و همچنین از مصرف گوشت قرمز و تخم مرغ اجتناب کند. حتی نان سبوس دار نیز باید به مقدار کمی مصرف شود.

بیمار همچنین می بایست از خوردن بیش از حد از هر غذایی اجتناب کند. او باید ۶ تا ۸ آلوی خیس شده و چند عدد انجیر خشک و خیس شده را به عنوان صبحانه بخورد.

همچنین باید آبی که این میوه ها در آن خیس شده اند را نیز بنوشد. بیماری که از بوی بد دهان رنج می برد همچنین باید از مقادیر زیادی از مایعات استفاده کرده. و روزانه شش تا هشت لیوان آب بنوشد. این کار به برطرف شدن بوی بد دهان کمک خواهد کرد.

دندان ها باید به طور منظم روزی دو بار به خصوص قبل از خواب تمیز شوند. ذرات غذایی که در لابلای دندانها مانده اند باید به دقت با استفاده از خلال دندان برداشته شوند. بیمارانی که دارای دندان های پوسیده و لثه های متورم و همراه با خونریزی هستند، برای رفع بیماری های خود باید با یک دندانپزشک مشورت کنند.

استفاده از تکه های کوچکی از شاخه های درخت مار گوسال به عنوان مسواک بهترین روش برای تمیز کردن دندان هاست.

درمان خانگی بوی بد دهان

یکی درمان های مختلف خانگی برای رفع بوی بد دهان، استفاده از شنبلیله دارای بیشترین تاثیر می باشد. چای آماده شده از دانه های سبزیجات را باید به طور مداوم برای رفع این مشکل مصرف کرد.

این چایی با ریختن یک قاشق چایخوری از دانه های سبزیجات در نیم لیتر آب سرد و دم کردن آن برای مدت ۱۵ دقیقه بر روی شعله ای با حرارت پایین درست می شود.زمانی که چایی دم کشید، باید آن را صاف و سپس مصرف کرد.

درمان مفید دیگری برای رفع بوی بد دهان استفاده از میوه آووکادو است. که در مقایسه با هر محلول دهانی یا هر درمانی برای رفع این مشکل سودمندتر است. او کادو به شکل موثری مواد فاسد یا تجزیه شده موجود در روده، را که یکی از مهمترین علل بروز بوی بد دهان است برمی دارد.

گیاه گوآوا برای درمان بوی دهان

گوآوا كال و نرسیده برای درمان بوی بد دهان مفید است. این گیاه غنی از اسیدهای فسفریک، اگزالیک، مالیک و تنیک و همچنین کلسیم، اگزالات و منگنز است.جویدن گوآوا بهترین تقویت کننده برای دندان ها و لثه هاست. این ماده به واسطه توانایی در قطع خونریزی به درمان خونریزی لثه ها کمک کرده و باعث توقف بوی بد دهان می شود.

جویدن برگهای نرم درخت گوآوا نیز به توقف خونریزی لثه ها و در نهایت بوی بد دهان کمک می کند. جعفری نیز در درمان این اختلال بسیار ارزشمند است.

دیگر درمان های خانگی

دو فنجان آب باید جوشانده شده و چند فنجان جعفری که به شکل درشت درشت خرد کرده. به همراه دو یا سه میخک کامل یا یک چهارم قاشق از میخک های کوبیده شده در آب ریخت. این ترکیب را باید گهگاه تا هنگام خنک شدن به هم زد. سپس، این ترکیب باید صاف شده و به عنوان دهان شویه در روز از آن استفاده شود.

مصرف تمام عصاره های میوه ها و سبزیجات در درمان بوی بد دهان موثر است و باید فراوان توسط بیمار استفاده شود. بخصوص آب میوه هایی همچون سیب، گریپ فروت، ليموترش و آناناس و سبزیجاتی همچون گوجه فرنگی، هویج و کرفس در درمان بوی بد دهان مفید است.

فردی که از بوی بد دهان رنج می برد باید فراوان ورزش کند. چراکه یکی از علل اصلی یبوست که منجر به ایجاد بوی بد دهان می شود عدم داشتن تحرک کافی است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *